• Eιδικός Ορθοδοντικός - Παναγιώτα Γκόλιαρη D.D.S,Msc
  • Κλείστε ραντεβού
  • 2341 075299 / 6978 398188

  Τεχνολογικός Εξοπλισμός

  Το ηλεκτρονικό αρχείο των ασθενών

  Σε  εξειδικευμένο οδοντιατρικό πρόγραμμα αρχειοθέτησης Η/Υ,  τηρούνται  το οδοντιατρικό ιστορικό  των ασθενών, οι ψηφιακές φωτογραφίες και ακτινογραφίες και ό,τι άλλο κρίνεται ορθοδοντικά απαραίτητο, ώστε να υπάρχει  η καλύτερη παρακολούθηση της θεραπείας του κάθε ασθενούς.

  Η οδοντιατρική έδρα  

  Η οδοντιατρική έδρα είναι κατασκευασμένη με ειδικά μελετημένο ανατομικό σχεδιασμό εξασφαλίζοντας άνεση και ασφάλεια στον ασθενή και η ηλεκτροκίνησή της γίνεται  με κινητήρες νέας τεχνολογίας τύπου Inverter. Το στήριγμα κεφαλής(κεφαλωτό) είναι ανεξάρτητο από την πλάτη, με ανατομικό μαξιλάρι, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες ρυθμίσεις σε παιδιά και σε άτομα σε αναπηρικό αμαξίδιο.  Ο οδοντιατρικός προβολέας  της  έδρας διαθέτει LED φωτισμό και αποσπώμενα χερούλια για απολύμανση σε αυτόκαυστο κλίβανο. Το πτυελοδοχείο  αποτελείται από  δύο  βασικά μέρη: Το κυρίως σώμα και τη λεκάνη η οποία είναι γυάλινη και περιστρέφεται 90ο, ώστε να έρχεται μπροστά στον ασθενή. Είναι αποσπώμενη (μαζί με τα μεταλλικά βρυσάκια ) για να μπορεί  να απολυμανθεί.

  Σύστημα ενδοστοματικής κάμερας  και  οθόνη τηλεόρασης

  Η ενδοστοματική κάμερα είναι μηχανισμός με το οποίο η ορθοδοντικός  υποδεικνύει  στην οθόνη της τηλεόρασης (που βρίσκεται μπροστά από τον ασθενή) ή από την οθόνη του Η/Υ (που βρίσκεται στο γραφείο της ιατρού) το πρόβλημα που υπάρχει στα δόντια του ασθενή υπό μεγέθυνση και με καλύτερη ποιότητα από ότι με τη βοήθεια ενός οδοντιατρικού καθρέπτη, ώστε να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση της στοματικής του  κοιλότητας και να συμμετέχει ενεργά στη θεραπεία.

  Η εικόνα της στοματικής κοιλότητας προβάλλεται σε οθόνη τηλεόρασης  που είναι ενσωματωμένη με την οδοντιατρική έδρα. Σ’ αυτήν την οθόνη τηλεόρασης υπάρχει δυνατότητα  προβολής εκπαιδευτικού υλικού για την επεξήγηση της εξειδικευμένης θεραπείας, καθώς και η προβολή ακτινογραφιών και φωτογραφιών κατά την διάρκεια της θεραπείας.

  Η οδοντιατρική ταμπλέτα

  (Είναι η βάση στην οποία τοποθετούνται τα οδοντιατρικά εργαλεία πάνω από τον ασθενή).

  Η εργαλειοφόρος Ταμπλέτα διαθέτει  γραμμές(κορδόνια) για την τοποθέτηση των χειρολαβών από την πάνω πλευρά, για αποφυγή ατυχημάτων.

  Επίσης διαθέτει χειριστήριο αφής για λειτουργίες όπως:

  • Οι κινήσεις του καθίσματος της έδρας.
  • Η ροή από το ποτήρι και το πτυελοδοχείο.
  • Το άνοιγμα της εξώπορτας.
  • Οι προεπιλεγμένες μνήμες θέσεων της έδρας.
  • Την  παροχή του νερού του μηχανήματος από το δίκτυο ή από την ειδική φιάλη(αφαλατωμένο).

  Το οδοντιατρικό UNIT 

  (Είναι ο μηχανισμός  δίπλα στην οδοντιατρική έδρα που στηρίζει και υποστηρίζει την οδοντιατρική ταμπλέτα, τον οδοντιατρικό προβολέα και το πτυελοδοχείο)

  Το οδοντιατρικό UNIT διαθέτει συλλέκτη αμαλγάματος, φίλτρο σωματιδίων αέρα και σύστημα παροχής από μπουκάλι,το οποίο χρησιμοποιείται ως δεξαμενή παροχής αφαλατωμένου νερού στις χειρολαβές και ως εφεδρικό δοχείο παροχής νερού στο μηχάνημα  σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας από το δίκτυο ύδρευσης.

  Ο αυτόκαυστος κλίβανος  αποστείρωσης (Πιστοποιημένος  Β! Κλάσης)

  Όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο ιατρείο  (χειρολαβές,πένσες,πλαστικά) αποστειρώνονται μέσα σε ειδικές αεροστεγείς συσκευασίες για υψηλό επίπεδο αποστείρωσης. Ο κλίβανος είναι πιστοποιημένος Β! Κλάσης σύμφωνα με τις ευρωπαικές προδιαγραφές και διαθέτει 6 διαφορετικά προγράμματα αποστείρωσης μεταλλικών και πλαστικών αντικειμένων.

  To ψηφιακό ακτινογραφικό μηχάνημα  

  Τα σύγχρονα ψηφιακά ακτινογραφικά μηχανήματα, όπως  του ιατρείου μας, δε λειτουργούν με τα παραδοσιακά φιλμς, αλλά με ειδικό μηχανισμό (τον σένσορα) ο οποίος προσαρμόζεται στη στοματική κοιλότητα και η ακτινογραφία εμφανίζεται στην οθόνη της τηλεόρασης και στον Η/Υ, όπου αποθηκεύεται και αποτελεί αντικείμενο επεξεργασίας από την ορθοδοντικό. Τόσο το μέγεθος όσο και η πιστότητα της ακτινογραφίας αποτελούν ένα σύγχρονο και αξιόπιστο εργαλείο.

  Η λήψη των ακτινογραφιών γίνεται πάντα  με τη χρήση (από τον ασθενή) μολύβδινης προστατευτικής ποδιάς για την περιοχή του θώρακα, της κοιλίας και του θυρεοειδή αδένα. Επιπρόσθετα λαμβάνεται ειδική μέριμνα, ώστε να  αποφεύγεται η άσκοπη έκθεση του  χεριού του ασθενή σε ακτινοβολία.