• Eιδικός Ορθοδοντικός - Παναγιώτα Γκόλιαρη D.D.S,Msc
  • Κλείστε ραντεβού
  • 2341 075299 / 6978 398188

  Συντηρητική Ορθοδοντική Θεραπεία

  Στη Συντηρητική ορθοδοντική Θεραπεία το ορθοδοντικό πρόβλημα αντιμετωπίζεται αποκλειστικά με μετακινήσεις των δοντιών (καμμία επέμβαση στις γνάθους). Σε περίπτωση που συνυπάρχει σκελετικό πρόβλημα, αυτό καλύπτεται με μετακινήσεις των δοντιών (camouflage treatment), εφόσον αυτό είναι δυνατό.

  Για πιο αισθητικό αποτέλεσμα, υπάρχουν οι εξής επιλογές:

  1. Ορθοδοντική θεραπεία με “μη ορατά άγκιστρα” (διάφανα-λευκά σιδεράκια)

  Τα διάφανα άγκιστρα χρησιμοποιούνται σε παιδιά και ενήλικες ασθενείς που απαιτούν μια αισθητικά αποδεκτή θεραπεία. Οι προδιαγραφές κατασκευής τους είναι οι ίδιες με τα μεταλλικά άγκιστρα, γεγονός που αποδίδει το ίδιο αποτέλεσμα κατά την ορθοδοντική θεραπεία. Η διαφορά τους από τα συνηθισμένα μεταλλικά σιδεράκια είναι στο υλικό κατασκευής τους (κεραμικά, πορσελάνινα, ζαφειρένια) το οποίο προσομοιάζει κατά το δυνατόν στο χρώμα του δοντιού και τα κάνει λιγότερο ορατά. Τα διάφανα άγκιστρα με τη χρήση των λευκών συρμάτων και προσδέσεων δίνουν τη δυνατότητα για μια ορθοδοντική θεραπεία με υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα.

  2. Ορθοδοντική θεραπεία με ‘’αόρατα γλωσσικά σιδεράκια’’ (Incognito Hidden braces) 

  Το Incognito lingual bracket System είναι η σύγχρονη και πρακτική ορθοδοντική μέθοδος κατά την οποία ειδικά διαμορφωμένοι ορθοδοντικοί μηχανισμοί(άγκιστρα-σιδεράκια) τοποθετούνται στην γλωσσική(εσωτερική) επιφάνεια των δοντιών με αποτέλεσμα η θεραπεία να μην είναι ορατή.

  Τόσο τα γλωσσικά σιδεράκια όσο και τα σύρματα κατασκευάζονται εξατομικευμένα για κάθε ασθενή, ύστερα από λήψη αποτυπώματος και τις προκαθορισμένες οδηγίες από την ορθοδοντικό. Η κατασκευή τους γίνεται μέσω τρισδιάστατης(3D) αναπαράστασής τους σε υπολογιστικό μοντέλο σε εργαστήριο του εξωτερικού. Η πιστή αναπαράσταση της μορφολογίας του δοντιού, που επιτυγχάνεται με τη βοήθεια του υπολογιστή, μειώνει τις πιθανότητες ενόχλησης της γλώσσας και της ομιλίας στο ελάχιστο.

  Τα πλεονεκτήματα της Incognito Hidden braces είναι πολλαπλά τόσο για τον ασθενή όσο και για την ορθοδοντικό. Οι ενήλικες ασθενείς με οδοντικά προβλήματα που λόγω της επαγγελματικής τους δραστηριότητας (δικηγόροι,  εκπαιδευτικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες (που έχουν επαφή με το κοινό), πωλητές και προωθητές εμπορευμάτων , διευθυντικά στελέχη,  καλλιτέχνες κλπ  ήταν αρνητικοί στην οποιαδήποτε μορφή ορθοδοντικής θεραπείας, αποτελούν πλέον τους κατάλληλους υποψήφιους για τα αόρατα γλωσσικά σιδεράκια.

  Επίσης, σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας απαιτείται η συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμους , βαπτίσεις, συνέδρια κλπ,) διευκολύνεται αφάνταστα η συμμετοχή σ’ αυτά, διότι κανείς δε  θα παρατηρήσει ότι φοράτε σιδεράκια, εκτός κι αν τους το πείτε εσείς!

  Από την άλλη πλευρά, δίνεται η δυνατότητα στην ορθοδοντικό να τελειοποιήσει το αποτέλεσμα της θεραπείας χωρίς την πίεση του χρόνου από τον ασθενή και της πρόωρης αφαίρεσης των ορθοδοντικών συσκευών για λόγους αισθητικής (αόρατες συσκευές).

  Υπόψη ότι μ’ αυτή τη μέθοδο, η διάρκεια της θεραπείας υπάρχει πιθανότητα να διαρκέσει περισσότερο χρονικό διάστημα και ότι αυτή η μέθοδος  χρησιμοποιείται σε επιλεγμένες περιπτώσεις.ω

  3. Ορθοδοντική θεραπεία χωρίς σιδεράκια, με διάφανους νάρθηκες (μέθοδος  Invisalign ®)

  Το σύστημα Invisalign®  είναι μια τεχνική για ορθοδοντική θεραπεία χωρίς σιδεράκια που εφαρμόζεται σε εφήβους και ενήλικες. Το σύστημα Invisalign®  αποτελείται από  μια σειρά από διαδοχικούς, εξατομικευμένους, αριθμημένους, διαφανείς νάρθηκες, οι οποίοι μετακινούν τα δόντια σταδιακά στην επιθυμητή τελική τους θέση.  Οι  Invisalign®  νάρθηκες κατασκευάζονται ύστερα από τη λήψη αποτυπώματος και σύμφωνα με τις οδηγίες της ορθοδοντικού με την χρήση 3D τεχνολογίας, σε εργαστήριο του εξωτερικού.

  Καθένας από τους νάρθηκες Invisalign πρέπει να τοποθετείται στο στόμα για 21-22 ώρες την ημέρα, πρέπει να αφαιρείται στο βούρτσισμα και στο φαγητό, ενώ αντικαθίσταται από τον επόμενο νάρθηκα κάθε δυο εβδομάδες. Η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία σε ασθενείς με συγκεκριμένα οδοντικά προβλήματα.

  4. Επανορθωτική ορθοδοντική θεραπεία 

  Η επανορθωτική ορθοδοντική είναι η ολοκληρωμένη ορθοδοντική θεραπεία η οποία έχει σα σκοπό την επίτευξη μιας ισορροπημένης οδοντικής σύγκλισης, ενός αρμονικού προσώπου και της καλύτερης σταθερότητας του αποτελέσματος, σε παιδιά και ενήλικες. Η έναρξή της αποφασίζεται από την ορθοδοντικό ύστερα από λεπτομερή ανάλυση των διαγνωστικών στοιχείων(κλινική εξέταση, εκμαγεία, φωτογραφίες, πανοραμική και πλάγια κεφαλομετρική ακτινογραφία) και ακριβή διάγνωση. Η αντιμετώπιση ποικίλλει ανάλογα µε το είδος του προβλήµατος, το στάδιο της οδοντικής και σκελετικής ανάπτυξης του ατόµου αλλά και τις αισθητικές του απαιτήσεις.